06-47894342 - Sova Alkmaar - Van der Kaaystraat 60 te Alkmaar j.versfeld@sova-alkmaar.nl

YOGA

Als vereniging zijn wij steeds weer op zoek naar verschillende activiteiten voor onze leden. Tot nu toe zijn de meeste activiteiten meestal door dezelfde personen georganiseerd.  Maar misschien zijn er onder onze leden wel mensen die ook eens wat willen organiseren. Wij zouden daar heel blij mee zijn.

Zo zijn we b.v. door Annelies Wijmans in contact gekomen met haar kleindochter Sterre.  Zij meldt ons (als trotse oma) dat Sterre haar Yogadocenten-opleiding heeft gedaan in Zuid-Afrika en met succes haar diploma heeft behaald. Sterre zou wat zij daar geleerd heeft ook heel graag in de praktijk brengen.

En misschien wel bij ons!

Hieronder stelt Sterre zich even voor.

 

Ik ben Sterre en ik ben 21 jaar jong. Sinds 2 jaar heb ik mijn yoga docenten diploma en is mijn passie voor yoga verder gaan groeien.

 

Yoga is er voor iedereen.. en dus ook voor iedere leeftijdscategorie.

Hatha Yoga is een vorm van beweging die goed is voor lichaam en geest. Het bestaat uit rustige bewegingen die de spieren flexibeler helpen te worden en zo ook sterker.

Door het gebruik van de ademhaling tijdens de oefeningen werken deze bewegingen ook ontspannend.

 

Voor het behalen van mijn diploma heb ik lessen gevolgd in Zuid-Afrika. Hier ben ik twee keer in mijn eentje naartoe gereisd om de vele yogatechnieken onder de knie te krijgen. Dat is mij gelukt dankzij mijn yogadocent die in Zuid-Afrika woont.

En ik kan inmiddels dan ook wel zeggen dat ik ver zal gaan voor mijn passie,.. letterlijk en figuurlijk!

 

Een les duurt ongeveer een uur. De kosten zijn € 7.50 per les.

Het idee is om 2x in de maand met een groepje les te komen geven in De Terp.

Voor mij komt eens in de 2 weken op de vrijdagavond het beste uit.

19.30 lijkt mij een mooie tijd om met de les te beginnen.     

Na de les lijkt het mij  gezellig om nog even met elkaar in de zaal of aan de bar bij een kop koffie ,thee of iets anders onze ervaring te delen.

Ik ben gemotiveerd en enthousiast om aan geïnteresseerde SOVA-leden Yogales te mogen geven. Samen kunnen we er voor zorgen dat u zich sterker zult voelen, flexibeler en vooral ontspannen!

Met vriendelijke groet, Sterre Grobben

 

Iets voor jou?

Laat het ons dan weten via  info@sova-alkmaar.nl