06-47894342 - Sova Alkmaar - Van der Kaaystraat 60 te Alkmaar j.versfeld@sova-alkmaar.nl

De wandelingen van, door en met Cees & Dick

 

Sinds kort zijn we begonnen met een maandelijkse wandeling van 10 tot 12 km in en om de omgeving. Inmiddels hebben we al 5 wandelingen gehad.

De eerste was naar Heiloo waar we via o.a. Landgoed Nijenburg en Landgoed Ter Coulster ons rondje hebben volmaakt.

De volgende (korte) wandeling hebben we uitgezet in onze eigen stad, voor wie 10 km net iets teveel is. Dit hadden we gecombineerd met een rondleiding in de voormalige gevangenis Schutterswei. Heel interessant.

Rond de feestdagen liepen we een (koude en natte) ronde richting Westdijk en De Omval via Oudorp en weer naar Alkmaar.

Toen een wandeling gemaakt vanaf station Heerhugowaard via Langedijk/St-Pancras en weer terug naar De Terp.

En de laatste wandeling hebben we Bergen aangedaan. Nadat we de auto’s op de Groeneweg hadden geparkeerd zijn we via het Bergerbos, deVoert en door het duingebied bij de Zeeweg achter de Eeuwigelaan langs naar Bergen dorp gelopen.

Een stevige wandeling maar met prachtig weer en de gebruikelijke koffiepauze tussendoor. Tot nu toe hebben we steeds gelopen met toch wel een vast en trouw clubje maar we zouden het ook leuk vinden als zich wat meer leden zouden aanmelden. Gezellig en goed voor de conditie!

 

De volgende wandelingen staan gepland voor 16 april en 25 juni:

De maand mei slaan we even over wegens een verhuizing en bijkomende drukte. Houd de Nieuwsbrief, Facebook, de Website en de flyer in De Terp in de gaten.

 

Wandelgroeten van Cees en Dick