06-47894342 - Sova Alkmaar - Van der Kaaystraat 60 te Alkmaar j.versfeld@sova-alkmaar.nl

 

 

Van de voorzitter

 

Mijn afscheid als Voorzitter, mijn nieuwe “loopbaan”: Secretaris!

 

In 2003 heb ik me in een enthousiaste bui aangemeld voor een functie algemeen lid in het toenmalig bestuur. (Toen nog niet wetende dat ik in 2024 nog steeds in het bestuur zou zitten.) Deze functie heb ik maar kortstondig kunnen volhouden, aangezien er in 2005 een wisseling in het bestuur plaatsvond en ik de plek van Arjen Kuijper innam als penningmeester. Gelukkig heb ik toen van Arjen een gedegen uitleg gekregen, want dat was en is nog steeds een uitgebreide klus. Nu heb ik altijd graag met cijfertjes gewerkt, dus ik voelde me wel een beetje als een vis in het water.

Er gaan 7 jaren overheen en toen vond in 2012 onze toenmalige voorzitter Otto de Jong het tijd om langer van zijn caravan te gaan genieten en het bestuur te verlaten. Jammer, maar begrijpelijk.  Dit kwam ook mede door het bericht dat het DB uit NS-ers moest bestaan. Hij heeft, samen met het overige bestuur, mij toen voorgedragen als 1ste vrouwelijk voorzitter. Oeps, een hele verandering! Ik hou best wel van praten en ben niet echt op mijn mondje gevallen, maar om ineens een groep mensen voor te zitten is toch iets anders. Gelukkig had ik de steun van het overige bestuur en leden, dus heb ik de hamer opgepakt. En door de jaren heen ging het spreken mij beter af, al ben ik nooit breed van stof geweest.

Nu zitten we in 2024 en vond ik het wel eens tijd worden om de laatste functie in het DB te vervullen, t.w. secretaris. Maar dat hield in dat ik ging wisselen met Cees Rood die tot op de afgelopen ALV dit met veel plezier deed. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het idee aan Cees voorgelegd, die na een week bedenktijd zijn akkoord gaf. In de ALV van afgelopen 28 maart 2024 heb ik het aan de leden voorgelegd en die waren het er unaniem mee eens.

Het nieuwe DB bestaat dus nu uit:

Cees Rood voorzitter, Gerrit Hendricks penningmeester en Bregit Keijsper secretaris.

 

Overige bestuursleden:

Dick Wijmans, Jaap Versfeld (de enige die in 2003 al in het bestuur zat en gelukkig ook weer voor 3 jaar heeft bijgetekend), Mariëtte Tuttel-Boots en Willem van Haaften.

 

Iedereen heel erg bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen.

Cees nogmaals  bedankt en succes in je nieuwe functie!!

 

Bregit